Ny single! Intet er nytt under solen

En klassiker vekkes til live
Fra Grand Prix spede barndom kommer en sang om håpløshet, fortvilelse og menneskelig svakhet. Det norske bandet The Vineyards har vekket Arne Bendiksens gamle Grand Prix hit «Intet er nytt under solen» til live. Resultatet er en moderne rockeklassker og et mørkere alternativ til dagens glamorøse og forfjongede Grand Prix sirkus.

Hør låten her:

[audio:http://www.the-vineyards.net/wp-content/2010/05/01-Intet-er-nytt-under-solen.mp3|titles=Intet er nytt under solen]

Og kjøp den på Platekompaniet eller iTunes.

Grand Prix er ikke det det en gang var
Popvidunderet «Intet er nytt under solen» ville neppe nådd forbi brilleinfatningen til Per Sundnes i 2010. Sangen handler om en ung jente som søker trøst hos en gammel og vis mann. Sangen er totalt blottet for håp og det overordnede budskapet er sikkerheten om at livet ikke byr på noe annet enn motgang og sørgmodighet. Altså ingen sukkersøt Fairytale eller Superman i teksten, men en dyster beskrivelse av lidelsen vi som mennesker må igjennom fra barndommen til vi selv sitter der i stolen og konstaterer at intet er nytt under solen.

Om Intet nytt under solen
«Intet er nytt under solen» var Norges bidrag i Eurovision Song Contest 1966. I den internasjonale finalen ble sangen fremført på norsk av Åse Kleveland med et enkelt arrangement bestående av kasse gitar og sang. Sangen havnet på tredjeplass. I den norske finalen ble låten faktisk fremført to ganger. Først av Åse Kleveland med Kjell Karlsens orkester, deretter med Grynet Molvig akkompagnert av et Kringkastingsorkesteret. Åse Kleveland kjørte en relativt tung og dyster versjon, mens Grynet Molvig serverte sangen med en spretten og lett vokal som stod i klar kontrast til det mørke innholdet i sangen. The Vineyards foretrekker Grynets versjon. Melodi og tekst er skrevet av norsk Grand Prix’ grand old man, Arne Bendiksen.

Fakta om the vineyards
The Vineyards ble dannet i 2003 og fått mange lovord om både plater og liveshow. Bandet har gitt ut EPen «Good rock for good people» (2004) og albumene «Hoggin’ all the action» (2005) og «The Vineyards» (2009). Alle gitt ut på det bergenske plateselskapet REC90.

Singelen Intet er nytt under solen slippes digitalt 24. mai 2010.

Kontakt:
info@the-vineyards.net
95 91 11 22

Pressebilder på the-vineyards.net/presse

5 kommentarer til «Ny single! Intet er nytt under solen»

  1. Tilbaketråkk: LangTynnMann
  2. Veldig bra greier, solid version av en god gammel klassiker. Og ja, foretrekker selv Kleveland fremfor Molvig, men nå blir nok Vineyards å finne på spillelista mi en stund fremover.

    Keep on truckin’

  3. Fabelaktig tolkning rent instrumentalt, men vokalen er litt stiv. Alt i alt vakkert, åkke som.

    Men det er Åse som ruler.

  4. …enskjønt kringkastingsorkesterets fløyte- og strykerarrangement har en nerve og en uvørenhet som Kjell Karlsens orkester mangler. Vineyards varme lydbilde og nervøs-dynamiske jazzrytme kler låten godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.